Egy fórumból idézek: "A mai kamaszok egoisták és hedonisták.
Mindenhonnan azt hallják, hogy nekik minden "jár" és "élvezzék az életet", legyenek "bevállalósak". Tehát szexelnek orrba-szájba, már szinte kényszerből, nehogy "ciki legyen" x évesen szűznek lenni.
Közben a legalapvetőbb dologba nem gondolnak bele, abba, hogy ők most épp kisbabát készítenek. A többség azt hiszi, elég elhinni, hogy "velük ez sosem történhet meg, mert ők vigyáznak". Aztán jön a hideg zuhany, hogy gumi mellett, tabletta mellett, pláne megszakításos közösülés mellett sikerült teherbe esni.
.."

Eddig az idézet. Ugyanazon fórum témán belül egy 17 éves lány így reagált a fentiekre: "Azért, mert a szex az általában jó... de egy gyerek nem feltétlenül, hisz nem mindenki szereti a gyerkőcöket...
Na, meg, ha valaki szexel, azért még nem biztos, hogy az az álma, hogy szüljön egy gyereket, mennyen hozzá a pasihoz 16 évesen, aztán az egész család tagadja ki őket, majd az egész házasságuk egy nagy sz*r legyen és már 25 éves korukra megunják egymást, majd váljanak el, évekig a gyerek felügyeleti jogáért harcoljanak, majd ott legyenek mindketten teli indulattal, valamelyik személy ugye egy gyerekkel, szingliként negyven évesen... hát ezért nem.
Szerintem senki nem szeretné így el*úrni az életét, ha meg véletlenül kiszakad az az óvszer, hát na, sajnos megesik, de akkor inkább bevesz az ember egy eseményutánit, mintsem elrontsa a egész hátralévő életét."

Azért talán mégsem olyan rossz a helyzet, a többi hozzászóló között nem egy érettebb gondolkodású fiatal (érdekes módon, csak lányok!) is megszólalt. Megint lopok egy pár mondatot innen: "én 16 éves vagyok, több mint egy éve vagyok együtt a barátommal. mi mindig nagyon odafigyelünk, ha szeretkezünk, rendesen védekezünk, inkább megvesszük a vastag vagy normál óvszert hogy ne történjen baleset, és raktunk félre pénzt, ha esetleg baj történne, legyen miből "orvosolni" a helyzetet. tényleg a legtöbben csak divatból csinálják ahogy hallom és ezt nem is rejtik véka alá. a nemtörődömség meg a "velem úgy sem történhet meg" jellemző a mostani fiatalokra. és szerintem is a nőknek/lányoknak kellene erre vigyázni, magukra vigyázni"

A hozzászólók között egyébként többen felhívták a figyelmet arra a szomorú tényre, hogy hiába élnek a mai kamaszok "felnőttes" életet, ha az alapvető szexuális kultúrájuk sincs meg - sőt, dacára az iskolai kötelező felvilágosító óráknak, úgy tűnik, sok alapvető dologgal sincsenek tisztában a szeretkezés és annak lehetséges következményeit illetően...

Természetesen nem lehet mindent az iskolára fogni - és ismét a szülők felelősségét emelném ki, mint már korábbi írásomban is. Hol vannak a szülők, miért nem figyelnek oda kicsit jobban a csemetéikre? Szemellenzősökké, prűddé váltak a magyar szülők is, mint a nyugati államokban?...

Tihanyi-Konda Szilvia

Címkék: kultúra divat felelősség prűd szeretkezés szexuális közösülés

A bejegyzés trackback címe:

https://kamaszgondok.blog.hu/api/trackback/id/tr213316163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brigi.Kincső 2012.06.16. 21:31:27

Nagyon jó volt olvasni ezt a bejegyzést, mert látszik, hogy azért vannak érettebb gondolkodású fiatalok. Szerintem fontos lenne a legtöbbnek a tudtára adni azt, hogyha legalább megtörténik a baj, mert nem figyeltek és nem vigyáztak eléggé, akkor még van lehetőség az orvoslásra. Ugye ott az eseményutáni is, ahogyan az egyik lány írta. Sokan ezt sem tudják... emiatt jön az abortusz vagy az elszúrt élet....
süti beállítások módosítása