A Magyar Olimpiai Bizottság néhány napja sajtótájékoztatót tartott, melyen az elsősorban sportiskolásoknak készített új digitális tananyagot ismertették.

A tájékoztatáson az Olimpiai Bizottság Sportiskolai programvezetője, Lehmann László elmondta, hogy a tananyagot gyakorló középiskolai pedagógusok dolgozták ki a 2012-es NAT, valamint a 9-12. évfolyam számára készült gimnáziumi, illetve a köznevelési típusú sportiskolai neveléshez-oktatáshoz készült kerettantervek alapján. 

 zanzatv.jpg

A sportelméleti modulon belül sporttörténet, az edzéselmélet, a sportpszichológia, a sportegészségügy és az olimpiai mozgalom története a kiemelt témák.

A fejlesztésben több sportiskola szakemberei is közreműködtek, köztük a budapesti Vörösmarty Gimnázium, a Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, a Csanádi Árpád sportiskola, a váci Madách Imre Gimnázium és a szolnoki Széchenyi István Gimnázium.

"Rendkívül szemléletes oktatófilmek biztosítják a tanulók motiválását a tanulásra, továbbá a filmekhez kapcsolódó tesztek és feladatlapok elősegítik a hatékony tanulást" - nyilatkozta a MOB programvezetője a rendezvényen.

Az Eduweb által fejlesztett digitális tananyag különlegessége, hogy a kötelező érettségi tantárgyakon kívül feldolgozta a testnevelés és sport műveltségterület sportiskolai kerettanterveit, amivel felkészíti a tanulókat a testnevelés érettségire is.

A digitális tananyagok mindenki számára térítésmentesen hozzáférhetők a zanza.tv oldalain.

Címkék: sport tanulás iskola érettségi felkészülés digitális tananyag

A bejegyzés trackback címe:

https://kamaszgondok.blog.hu/api/trackback/id/tr546892969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása