"Javult a 15-24 éves fiatalok foglalkoztatása" állítja Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkára.

Az államtitkár a "Vállalati felelősségvállalás - felelős foglalkoztatás" elnevezésű konferencián 2014. november 13-án, a Gellért Hotelben beszélt arról, hogy szerinte javulnak a fiatalok elhelyezkedési esélyei, többek között az  "Ifjúsági Garancia Program" segítségével.

2.jpg

Pontosabban az hangzott el a konferencián, hogy 2010-hez képest a 15-24 éves fiatalok foglalkoztatása 40-50 ezerrel javult a minisztériumi források szerint, ráadásul "2012 végén jött be az első munkahely garancia program, onnantól kezdve elkezdett nőni a foglalkoztatás a fiatalok esetében is"

Czomba elismerte, hogy az uniós átlaghoz képes (32,3 százalék) még el vagyunk maradva a 23 százalék körüli aránnyal, de szerinte "sok munkalehetőségtől a tapasztalat hiánya miatt esnek el a fiatalok". Ezért is szándékoznak 2016 júniusáig összesen 40 milliárd forintot fordítani az Ifjúsági Garancia Programra, amelyben elsősorban a 6 hónapnál hosszabb ideig a munkanélküli regiszterben lévő fiatalokat szeretnék megszólítani és elhelyezni, vagy képzést biztosítani számukra - jelentette ki.

Cikk forrása: MTI

Kép forrása: www.ofa.hu (Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft.)

 

 

Címkék: munka fiatalok foglalkoztatás elhelyezkedés ifjúsági munkanélküliség

A bejegyzés trackback címe:

https://kamaszgondok.blog.hu/api/trackback/id/tr516925879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása