"Kommunikáció a fiatal generációkkal" címmel megrendezett konferencián ismertették kutatási eredményeiket november 20-án a Pécsi Tudományegyetem munkatársai. A projekt vezetője Törőcsik Mária, a PTE Közgazdaságtudományi Karának tanára, marketingkutató, trendkutató.

Az előadások elsősorban a Z és az Y-generáció kommunikációs szokásait tárgyalták. Többek között szó volt az ATTITŰD kiemelt szerepéről, valamint arról, hogy a napjainkban zajló információrobbanásban fontos az GYORS REAGÁLÁS és a KREATIVITÁS is, ez utóbbiak elsősorban a technikai újdonságok lekövetésében, alkalmazni tudásában kiaknázhatóak, ugyanakkor fontos az is, hogy globálisan át tudjuk látni, hogy a rengeteg információforrás közül mit tekintsünk relevánsnak.

Névtelen_1.jpg

"A Z generáció egyedisége abban is rejlik, hogy életük szerves része az ICT (információ-, és kommunikáció technológia), és a digitális bennszülöttség teljesen átalakította a fiatalok gondolkodásmódját, nyelvét, elvárásait, várakozásait. Ezzel a generációval való kommunikáció sikerének feltétele, hogy a saját nyelvükön szóljanak hozzá a márkák, hiszen a klasszikus kommunikáció nem éri el őket. Az ő nyelvük a web2-es felületeken csiszolódott, és elképesztően gyorsan változó. A gyorsaság, a vizuális élmény-, és információszerzés szintén egy alapkritérium részükről." - fogalmazták meg a trendinspiracio.hu beharangozójában.

Egyáltalán, mit tekint ez a generáció médiahasználatnak, tömegmédiumnak? Hogyan készül az életre ez a korosztály? Valóban kockák-e azok, akik átlag feletti érdeklődést mutatnak a tudomány iránt? Milyen információs forrásokat használhatnak ma ismereteik bővítéséhez a fiatalok? Hogyan alakult a magyar online videószcéna egyik első sikerszerzőjének YouTube-os „karrierje”? -  Ilyen és hasonló témájú előadásokkal várták a érdeklődőket a téma kutatói, szakértői.

Glózer Rita, a PTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék előadója szerint "a blogok, wikik, fotó- és videómegosztók, közösségi oldalak használatának terjedésével tömegesen jelennek meg a médiapiacon a laikus felhasználók, a felhasználói médiatartalmak létrehozásában pedig az internetes technika és technológia korai alkalmazói, a fiatal generációk tagjai járnak az élen, akiknek elkészültsége, jártassága az online médiatérben különösen alkalmassá teszi őket az új produkciós lehetőségek innovatív alkalmazására".

Bővebben a témáról és fotó forrása:  http://www.zgeneracio.hu/


Kapcsolódó cikk: Hogyan használja a médiát a Z-generáció?

Címkék: média internet fiatalok szokások médiahasználat közösségi média y generáció z generáció

A bejegyzés trackback címe:

https://kamaszgondok.blog.hu/api/trackback/id/tr986925993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.