Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szerelmes tinédzserek

 2012.05.09. 21:56

A kamaszok szerelmi életéről sokat lehetne filozofálni...akár ott is kezdhetnénk a gondolkodást e témáról, hogy rendszerezzük a fokozatokat. Ugyanis más a (gyakran egyoldalú) "tetszés" kategória, más a sztárok iránti lángolás, más az, amikor ténylegesen "összejövünk" valakivel, de mondjuk pár hét után más más érdekel... és persze ebben a korban is vannak olyanok, akiket jobban megéget az érzés... de többnyire ezek a szerelmek is elmúlnak egyszer, ha nem előbb, akkor érettségi környékén...

A hirtelen jött szerelmi fellángolások általában ritkán hosszú életűek, és csak kevésből lesz komolyabb együtt járás (párkapcsolat). Azonban ezeknek is megvannak a maguk problémái és buktatói, ezért jobb, ha a szülő felkészül rá.

Az egyik, rendszerint a többi családtag számára is komoly problémát jelentő esemény a tini gyerek általi folytonos telefonbirtoklás, de ha van mobilja és azon telefonál, az sem jó megoldás. Ugyanis mindkét esetben tetemes számlát fog felhalmozni a gyerek, ráadásul az első esetben a vezetékes telefon folyamatosan foglalt lesz...

Előfordulhat, hogy a szerelmes tini elhanyagolja kötelezettségeit, feladatait. Ennek elkerülése érdekében érdemes minél előbb szigorú szabályokat felállítani: első a tanulás és a különböző feladatok, s a fennmaradó időben nincs akadálya az ifjak találkozásának.

Ha aggódik, túl fiatalnak tartja gyermekét egy szimpla randihoz (mozi, séta kettesben), akkor ne a teljes tiltás jelentse a megoldást, hanem valamilyen feltétellel engedje, el, például vegye rá, hogy a barátaival együtt, csoportosan menjen a találkozóra. 

Ha fia vagy lánya épp olyanba szeretett bele, akit Ön nem szívesen lát, vagy túl sokat megengedett neki, és már az elején szex lett a randizásból (aminek ugye számos nem kívánt és igen kellemetlen következménye lehet), még fontosabb, hogy gyerekével folyamatosan tartsa fenn a nyílt és őszinte kommunikációt!

A felesleges csatározások érdekében a legjobb az őszinte beszélgetés, aminek során a fiatal érezheti a szülői bizalmat is, ez pedig oda-vissza hat, így később sem azon aggódnia a szülőnek, hogy gyermeke esetleg felelőtlenül cselekszik...ha pedig mégis megtörténne a baj, a gyors orvoslásra is ez a leghasznosabb.

Például megoszthatja gyermekével a saját randi élményeit, de inkább Ön legyen a hallgató fél, és hagyja a tinit kötetlenül beszélni az élményeiről, érzéseiről.

Figyeljen oda a részletekre is, az elcsípett fél információkból próbálja meg összerakni a teljes képet, hogy mi is történik a tini és az aktuális kedves között, milyen a viszonyuk, nincs e valamilyen probléma kettejük között, nem esik bántódása a kamasznak (randi erőszak, zaklatás).

Persze, nem minden fellángolásból lesz igazi és tartós kapcsolat. Egy szakítás esetén a tini teljesen kiborulhat és akkor a szülőnek kell elsődleges támaszt nyújtania, vagy máskülönben a baráti körre hagyatkozik a fiatal a "túléléshez", viszont nem biztos, hogy a hasonló korúak a lehető leghasznosabb tanácsokkal látják el csemeténket...

Ez esetben is könnyebb a helyzetünk, ha előzőleg sokat beszélgettünk a kapcsolatról, megvan a bizalom és a megfelelő információk a (volt) partnerről, no és nem utolsó sorban: nem árt ismernünk a kamaszunk érzelmeinek hőfokát és tudni, hogyan csökkenthetnénk a fájdalmát.

A cikk forrása: Amikor a tini gyerek elvakul a szerelemtől

 

Címkék: szex szerelem randi tinédzser kamasz fellángolás összejön valakivel

A bejegyzés trackback címe:

https://kamaszgondok.blog.hu/api/trackback/id/tr274499256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása