Egy érdekes problémára hívja fel a figyelmet egy egészségüggyel foglalkozó külföldi oldal. Eszerint nem csupán az jelent egészségügyi kockázatotot, ha a tini valamilyen kisállatot tart a szobájában (ami ugye rendszerint hálószoba is egyben, tehát egy légtérben alszik a gyerek és a házikedvenc), de maga - a kamaszok szobájában gyakori - rendetlenség is komoly betegségek előidézője lehet.

Ugyanis az összevisszaságban megbúvó szétdobált koszos zoknik, nyirkos törülközők és ételmaradékok, vagy a megbúvó porcicák komolyabb potenciális veszélyforrássá teszik a tinédzser kedvenc zugát, mint gondolnánk. 

A három leggyakoribb veszélyforrás:

Penész
Az időjárástól függetlenül, de nedves időben még inkább hamar elszaporodnak a penészgombák a félig elfogyasztott szendvicseken. Nagy mennyiségű penész jelenléte már ronthat a szoba levegőjének minőségén, sőt súlyosbíthat egy fennálló allergia vagy asztma állapotán.

Ízeltlábúak és rágcsálók
A bomló szerves anyag mágnesként vonzza a rovarokat, például a hangyákat és a csótányokat, de rosszabb esetben akár egerek és patkányok is megjelenhetnek, például, ha kertes házban élünk, vagy a társasház higiéniája nem megfelelő. Ezek az élőlények sok betegség terjesztői lehetnek, okozhatnak leptospirózist vagy szalmonellózist.

Baktériumok, poratkák és egyebek
Könnyen baktérium, gomba vagy poratkatenyészetté válhatnak a tinédzser földön hagyott, nyirkos ruhái, sőt tovább ronthatja a helyzetet, ha később a ledobott ruhákat újra fel is veszi: így hamar kiütések, bőrbetegségek jelentkezhetnek az óvatlan kamaszoknál.

Címkék: egészség allergia rendetlenség kamasz higiénia

A bejegyzés trackback címe:

https://kamaszgondok.blog.hu/api/trackback/id/tr383589278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása