Nemrég olyan pályázat került meghirdetésre, amelynek témája a fenti cím. Örömre adhat okot, hogy ezek szerint mások is úgy gondolják, hogy ez a terület - legalábbis hazánkban - meglehetősen feltáratlan, viszonylag kevés mű foglalkozik a fiatalok problémáival, a jelenkori magyar kamaszok helyzetével pedig még kevesebb. Ráadásul ezek többnyire szakírók, pszichológusok, stb. általi írások - pedig a hangsúlynak azon kellene lennie, hogy mit gondolnak magukról, jövőképükről maguk a tizenévesek?!?

Rácz Zsuzsa író, a "Milyen ma kamasznak lenni?"pályázat elindítója eddig eleinte  a szingliséggel, majd a kisgyermekes anyukák sorsával flalkozott. Most a középiskolás korosztályt szólítja meg. A pályamunkákban a fiataloknak történetük leírása mellett egy mobiltelefonnal felvett videót is kell készíteniük, melyen egy jellemző pillanatot vagy szituációt örökítenek meg írásukhoz kapcsolódóan.

A leadandó anyag: egy maximum 5000 karakteres írás és egy rövid, mobiltelefonnal felvett videó. A 13-18 éves tinédzsereknek azt kell bemutatniuk, hogy hogyan élnek, milyen kamasznak lenni ma Magyarországon.

A pályázat arra keresi a tinik válaszát, hogy mi a jó és mi a nehéz a kamaszkorban; milyen a felnőttekkel való viszonyuk; kik a barátaik, milyen az iskolai élet és miket csinálnak szabadidejükben; hogyan ismerkednek, randevúznak vagy, hogy milyenek manapság a fiúk és a lányok, könnyű-e boldogulni velük. 

Természetesen a kamaszgondok.blog.hu oldalain is szívesen közzétennénk a leginkább érintettek véleményét: mit gondoltok a mai trendekről, hogyan képzelitek el a jövőtöket (és hol?), szerintetek milyen fő problémákkal küzdenek a legtöbben a korosztályotokban?

(Valamint társ-oldalunk, bamapa.lapunk.hu Fórum is rendelkezésre áll, ha mások bejegyzéseire is kíváncsiak vagytok.)

Tihanyi-Konda Szilvia

A pályázatokat a klub@terezanyu.hu email címre 2012. április 15-ig lehet elküldeni. A zsűri által kiválasztott pályázatok alkotói között százezer forint összértékű könyvutalványt és értékes különdíjakat osztanak ki mindkét kategóriában. Eredményhirdetés a 2012. május 17-én megrendezett díjkiosztó eseményen. Részletek a www.terezanyu.hu honlapon.

Címkék: pályázat problémák fiatalok tinédzser kamasz tiniélet

A bejegyzés trackback címe:

https://kamaszgondok.blog.hu/api/trackback/id/tr494321071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása