Legalábbis a fenti eredményt mutatják a statisztikák, ez pedig elég lesújtó hír. Ami külön érdekes lehet: miből fedezik ilyen irányú kiadásaikat?

pot2n-2-web.jpg

Május elején már előzetes eredményeket kaphattunk a 2011-es, harminchat európai országra kiterjedő ESPAD felmérés magyarországi eredményeiből, melyből kitűnt, hogy a magyar 16 évesek messze az európai átlag fölötti arányban dohányoznak és fogyasztanak alkoholt.

A részletes kimutatás itt olvasható. Ebből megtudhatjuk, hogy hazánkban a diákok 60%-a volt már részeg életében a megkérdezett tanulók közül, ami 47% az európai átlagot tekintve (azért ez sem kevés!), a dohányzás tekintetében pedig 66:54 ez az arány.

A drogriporter weboldal írásában arra is kitér, hogy fentiek mellett külön aggasztó képet mutatnak az egészségtelen szerhasználati szokások: a gyógyszerek alkohollal történő fogyasztása már kétszerese az európai átlagnak, valamint növekszik a szipuzás aránya is. Ja, és amíg az európai kamaszok többsége az szeszes italok közül a sört választja, addig a magyarok töménypártiak...

A cikk forrása: http://drogriporter.hu/mediamonitor/espad2011final

 

 

 

 

 

Címkék: drog alkohol dohányzás tinédzser kamasz tizenéves

A bejegyzés trackback címe:

https://kamaszgondok.blog.hu/api/trackback/id/tr594626761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása