A korai nemi érés veszélyei

 2014.02.24. 14:46

A családtervezéssel és a nemiséggel kapcsolatos problémákról beszélgettek a gyerekekkel február közepén a  az egyik vidéki, fiatalok életvezetési problémáival foglalkozó klubban. Nyilvánvalóan ez a téma sokszor felmerül közép- sőt, talán már általános iskolai biológia vagy osztályfőnöki órán. Mégsem emlegetjük elégszer, hiszen sok fiatal így is "bajban marad"...

A továbbiakban Megyeri József írásából idézek.

"A kamaszoknak és a fiatal felnőtteknek hiába tartozik a mindennapjaikhoz a szexualitás, nagyon keveset tudnak róla" – derült ki a vásárhelyi Életvezetési kompetenciákat fejlesztő klubban, ahol február 18-án a családtervezéssel és a nemiséggel kapcsolatos problémákról beszélgettek a gyerekekkel.

A csoportfoglalkozáson hódmezővásárhelyi általános- és középiskolás tanulók vettek részt.

Arról is szó esett a beszélgetésen, hogy mitől férfi egy férfi és mitől nő egy nő. A nemi jellegeket ismerték meg a gyerekek, akikkel ezen kívül a nemi szervek eltéréseiről és a pszichoszexuális különbségekről is beszélgettek Tóthné Molnár Ágnes biológia-földrajz szakos tanár vezetésével.

A fiatalok arról is hallottak a foglalkozáson, hogy akorai nemi élet mennyi veszéllyel jár: pl. a nem megfelelő fogamzásgátló miatt a serdülők nem fejlődnek megfelelően.

"A korai szexualitás nem csak testi, hanem lelki problémákat is okozhat, ugyanis, attól, hogy egy kamasz fizikailag érett a testi kapcsolatra, pszichésen még nem biztos, hogy felkészült." - hangzott el.

Forrás: http://promenad.hu

Címkék: szexualitás kapcsolat nemiség kamasz érettség nemi érés

A bejegyzés trackback címe:

https://kamaszgondok.blog.hu/api/trackback/id/tr775852716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása