Herbálfű, biofű néven jelent meg egy újabb pszichoaktív szer a piacon, ami a szakemberek szerint abban különbözik a marihuánától, hogy előbbi szintetikus, utóbbinál pedig növényről van szó. A békéscsabai kórház gyermekosztályán az utóbbi másfél hónapban többszörösére nőtt a forgalom a dizájner drogok használata miatt. - írja a beol.hu.

"Április előtt szórványosan, egy-két alkalommal fordult elő, hogy azért kerültek fiatalok a gyermekosztályra, mert valamilyen tudatmódosító szert fogyasztottak" – magyarázta dr. Baji Sándor, a békéscsabai Réthy Pál kórház gyermekosztályának vezető főorvosa, hogy az „izgalom-mágia” tandem mellett milyen hatása lehet még a dizájner drogoknak. – "Az utóbbi másfél-két hónapban viszont összességében már több mint húsz ilyen eset történt.""

A tünetek igencsak szerteágazóak. Volt, aki teljesen eszméletlen volt, és meg sem mozdult. Megesett már az is, hogy valaki belassult, azt mondták róla a többiek, hogy olyan, mintha „robot” lenne. Ám az is előfordult, hogy agresszívvá vált az illető, és rátámadt másokra.

Mivel nehéz meghatározni a pontos összetételét, hatása pedig sokféle lehet, a kezelés is változatos: egyeseknél vízhajtóra van szükség, másnál infúzióra, valakinél az okoz problémát, hogy 200-ra megy fel a vérnyomása, és azt kell csökkenteni.

A fiatalkorúak között volt olyan, aki mindössze tizenegy éves.

Tihanyi-Konda Szilvia

Címkék: drog gyermek fiatal tudatmódosító viselkedésváltozás

A bejegyzés trackback címe:

https://kamaszgondok.blog.hu/api/trackback/id/tr376286657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása