Szeptember óta zajlik a „Legyen más a szenvedélyed!” című programsorozat. Az országos roadshow kapcsán ismert művészek és sportolók személyes példájukon keresztül igyekeznek példát mutatni a fiataloknak a káros szenvedélyektől mentes élethez.

A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet sikeres pályázatának köszönhetően a program keretében megvalósuló kezdeményezés során 15 hónap alatt közel nyolcvan rendezvény valósul meg az ország több pontján.   

A program célja, hogy a fiatalok a kábítószerek helyett a művészetben, a mozgásban vagy akár az alkotásban találják meg szenvedélyüket, örömüket.

Fluor.JPG

Hajdúnánáson Csiszár Imre, Hajdúnánás város alpolgármestere a fiataloknak szóló programokat, a kapcsolatok fontosságát, a közösség megtartó erejét, valamint a szabadidő hasznos eltöltését hangsúlyozta beszédében, majd a különféle táncstílusokat felvonultató fellépők  - volt néptánc, mazsorett, rap, stb. - biztosították a kulturált, hasznos időtöltést.

A szekszárdi sportcsarnokban is sokféle program várta a középiskolásokat, amelyeknek az volt a célja, hogy megmutassa, mennyi érdekes dolgot csinálhatnak a fiatalok ráérő idejükben.

A sajtótájékoztatón Várkonyi Attila (DJ Dominique) konferált. A helyi csoportok mellett Szekszárdon is fellépett az Animal Cannibals együttes, kerékpáros ügyességi versenyt rendeztek, és volt rendőrségi technikai bemutató is.

Daubner Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályának vezetője elmondta, hogy a drog és az alkohol elsősorban nem rendőrségi probléma, hanem társadalmi jelenség, ezért is olyan fontos, hogy a rendőrség már nem csak a tettesekkel, hanem az áldozatokkal is foglalkozik, s elindult egy középiskolai drogmegelőzési program is.

Kálóczi Andrea, a Karitász RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat vezetője felhívta a figyelmet a dizájner drogok veszélyeire, s arra, hogy egyre fiatalabb korban kerülnek kapcsolatba a kábítószerrel a fiatalok.

"Drámaian alakul a magyar társadalom, benne különösen a fiatalok mentális helyzete" - emelte ki Garamvölgyi László, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója, aki ugyancsak a megelőzés fontosságát tartja a legfontosabb feladatnak ezen a téren.

Tihanyi-Konda Szilvia

Kapcsolódó cikkek:

Legyen más a szenvedélyed! - Hajdúnánáson is

Átvették az uralmat a durva hatású dizájner drogok

Címkék: közösség alkotás szenvedély fiatalok kapcsolatok mozgás időtöltés szociálpolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://kamaszgondok.blog.hu/api/trackback/id/tr426912925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása