93522242_1.jpgAz elektronikus könyvek térhódításával egyesek már temetnék a hagyományos könyveket, mások azonban azt vallják: van létjogosultsága mindkettőnek.
Sőt, van, aki szerint egyesen hasznos dolog, ha a nyomtatott könyveknek digitális verziója is elérhető, hiszen ezzel térben könnyebben kiterjeszthetővé válik az információs tartalom...

Sajnos a felgyorsult világban egyre kevesebb idő jut olvasásra, ezzel a ténnyel nehéz vitatkozni. De azért akinek igazán fontos az olvasás, az továbbra is keresi az alkalmat, hogy falja a betűket.

Sok kutatás zajlik szerte a világban az e-book olvasás témájában. (Nálunk sajnos annyira nem jellemző, forrás hiányában.) Egy Nagy-Britanniában tavaly végzett felmérés eredményeképpen pedig egyenesen azt állítják a kutatók: az e-könyv növeli az olvasási kedvet!

A válaszadók 36 százaléka állította, hogy egyaránt vásárol digitális és print műveket. Ami külön érdekes: 42 százalékuk úgy nyilatkozott, a jövőben számára lényegtelen, hogy milyen verzióban jut tartalomhoz, azt veszi meg, ami olcsóbb, legyen az elektronikus vagy papír termék.

Az ár-érzékenység a briteknél is fontos: az e-könyvet vásárlók 26 százaléka úgy nyilatkozott, hogy sokkal többet olvas, mióta e-book letöltési lehetősége van. Az talán nem meglepő, hogy a 16-24 éves korosztályban ez a trend még erősebb, 38 százalékos.

Egyszóval, úgy tűnik, hogy a tizen- és huszonéves korosztály a leginkább nyitottak az e-könyvek világára, de azért még ők sem dobnák félre automatikusan a hagyományos könyveket.

Tihanyi-Konda Szilvia

Kapcsolódó cikk:

Az e-könyv növeli az olvasási kedvet

Címkék: olvasás könyv műveltség fiatalok e-könyv szabadidő eltöltése

A bejegyzés trackback címe:

https://kamaszgondok.blog.hu/api/trackback/id/tr257240393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása