Mi történik azokkal a gyerekekkel a vakáció alatt, akiket szüleik nem tudnak másra bízni? Miért nő meg minden nyáron az iskoláskorúakkal történt balesetek száma?

Ugye, a fentiek igazából költői kérdések? Idealista elgondolás volna azt képzelni, hogy ilyenkor bőszen olvassák a kötelező olvasmányokat a lurkók…(Pedig de jó is volna!...)
Hiszen minden szülő tudja a választ: ha anya és apa is dolgozik, a nagyszülők távol élnek és a szomszéd nénit sem tudják megkérni az ideiglenes gyermekfelügyeletre, nyári táborra pedig nincs pénz, akkor az elvileg magukra vigyázni tudó kis- és nagykamaszok ilyenkor főként otthon ülnek a televízió vagy a számítógép monitora előtt, strandolnak, esetleg a város játszóterein – rosszabb esetben különféle plázákban - csellengenek, esetleg kisebb testvéreikre vigyáznak az iskolai szünet nagy részében…
Mivel sok időt töltenek felnőtt felügyelete nélkül, egyes gyerekek ilyenkor hajlamosak meggondolatlanul, felelőtlenül viselkedni és többet megengednek maguknak, mint egyébként. Az sem ritka, hogy olyan új barátokra lelnek ilyenkor, akiknek hatására új, nem feltétlenül jó szokásokat vesznek fel…

Tovább a cikk folytatásához...

 

Címkék: gyerek viselkedés vakáció felelőtlen kamasz iskolás

A bejegyzés trackback címe:

https://kamaszgondok.blog.hu/api/trackback/id/tr694592845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása