A legproblémásabb tizenévesek

 2015.02.16. 13:32

Bizonyos felmérések szerint a szülők a 14 éves lányokat tartják a legnehezebben kezelhetőnek. Vajon miért éppen őket? A kutatók erre több választ is adnak.

A hivatkozott kutatás ugyan nem egészen friss (2010-ben publikálták az eredményeket), de a tanulsága nyilván ugyanúgy igaz: napjainkban a biológiai-fizikális változások is egyre inkább gyorsulni látszanak, amit a média által sugárzott információk is felerősítenek - így aztán a tinik, különösen a gyorsabban érő lányok több fejfájást okoznak szüleiknek, mint a más korosztályhoz tartozó gyerekek.

88799506.jpg

A szülők arra hivatkozva állították ezt, hogy a lányok a 14. születésnapjuk után hirtelen nővé változnak, és könnyen alávetik magukat a különböző társadalmi nyomásoknak: gyakran fogyasztanak alkoholt, a súlyuk miatt kezdenek aggódni, sminkelik magukat, és fontos számukra, hogy ne legyenek egyedül, ezért sokat lógnak a barátnőikkel, és lényegessé válik, hogy járjanak valakivel, ráadásul gyakran hisztiznek is.

 "Ez az időszak nemcsak a szülőknek, de maguknak a gyerekeknek is a legnehezebb. Ebben a korban a gyerekek zavarodottak a hormonok okozta hangulatváltozásaik miatt, ráadásul ha ehhez még hozzávesszük a tinédzserekre nehezedő társadalmi nyomást is, akkor nincs mit csodálkoznunk a fiatalok viselkedésén."-mondta Kathryn Crawford, a felmérés vezetője.

Cikk forrása: Női lapozó

Címkék: hiszti probléma kamaszkor tinédzser tinilány viselkedésváltozás szülői szigor

A bejegyzés trackback címe:

https://kamaszgondok.blog.hu/api/trackback/id/tr546937281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása