Halálos üzenetek

 2013.05.06. 22:53

A közelmúltban sokkoló hír rázta meg a világot: egy amerikai srác éppen találkára igyekezett kocsijával, amikor halálos balesetet szenvedett el, éppen az utolsó sms-küldése közben...

Sajnos ez nem az egyetlen ilyen eset volt, csak talán a legismertebb, mivel szülei - mások okulására - közzétették ama bizonyos utolsó sms-t.
Persze, sokan ilyenkor is csak legyintenek, azt gondolván, ez velük nem fordulhat elő, ők ügyesebbek... De a legbiztosabb az, ha vezetés közben egyáltalán nem hagyjuk elkalandozni a figyelmünket, főleg a tekintetünket.

Egy amerikai felmérés szerint évente nagyjából 300 000 tizenéves és húszas évei elején járó sofőr sérül meg, és körülbelül háromezer életét is veszti olyan balesetben, amelynek okozója a vezetés közbeni üzenetküldés volt, ráadásul ez a szám erőteljesen nő az okostelefonok terjedésével. Vannak ugyanis olyan vakmerő öngyilkosjelöltek, akik még chatelnek is a kocsiban ülve...

Szerencsére nálunk mindezt törvényileg is tiltják (legfeljebb kihangosító segítségével telefonálhatsz), de persze ez nem jelenti azt - sajnos - hogy mindenki be is tartja az előírásokat. Másrészt a vezetés közben bármilyen beszéd megzavarhatja a sofőr koncentrációját, így baleset okozata lehet, erről is vannak már kutatások.

Tihanyi-Konda Szilvia

Kapcsolódó cikkek:

Több áldozata van a mobilnak, mint az alkoholnak

Beszélsz vagy vezetsz?

 

Címkék: chat szülő sms fiatal tizenéves internet veszélye

A bejegyzés trackback címe:

https://kamaszgondok.blog.hu/api/trackback/id/tr825303863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása