"Tavasztól késő őszig vízipipázó tinédzserek lepik el a parkokat, a Dunapartot és a Margitszigetet. A műfaj egyaránt kedvelt a cigiző és az antidohányos körökben, és azt sem lehet mondani, hogy egy bizonyos zenei vagy öltözködési szubkultúrához kapcsolódna e tevékenység. A titka az, hogy remek, szertartásos közösségi időtöltés, és voltaképp veszélytelen, illetve nincs káros mellékhatása."

A fenti idézet a hvg.hu egyik cikkéből származik, melyben a trafikügy kapcsán tesznek említést róla. Mivelhogy mostantól az egyébként nem dohányzó, csupán vízipipázó fiatalok szórakozását is rontja, azazhogy ellehetetleníti a törvény, mivel 18 év alatt az ahhoz szükséges dohányt sem lehet illegálisan beszerezni.

Nem tudom, mekkora kört érinthet ez a dolog, de talán sokkal többen vannak azok, akik bizony eddig dohányoztak. És tennék talán ezután is, a dohánytermékek horrorisztikus ára ellenére. Persze, eddig is sokan sikerrel játszották ki a fiatalkorúak cigarettához jutásával kapcsolatos törvényeket, rendeleteket.

A dolog a tiltástól egyesek számára talán még izgalmasabbá, még "felnőttesebbé" válik. Most már az is külön vagánysági fokmérő, hogy valakinek van-e mersze bemenni a "Nemzeti Dohánybolt" feliratú kereskedelmi egységekbe...

Tihanyi-Konda Szilvia

Kapcsolódó cikk:

Hogy úszhatják meg a vízipipások a trafikkényszert?

 

 

 

 

 

Címkék: szórakozás dohányzás cigaretta illegális fiatalok vízipipa

A bejegyzés trackback címe:

https://kamaszgondok.blog.hu/api/trackback/id/tr65432920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása