Itt a nyár, az iskolai szünet. Ilyenkor az ember jobban ráér egy kicsit leülni, könyvet olvasni. Az alábbiakban egy kellemes, modern ifjúsági regényt ajánlunk.

A kisalfold.hu-n jelent meg az alábbi könyvajánló. Bár egyes kutatások szerint ugyan a mai fiatalok nem nagyon olvasnak könyveket, azért én bízom benne, hogy vannak e blog olvasói között olyanok is, akik talán szívesen vennének a kezükbe egy ehhez hasonló művet.

Az alábbiakban idézett könyvkritika szerint L. Molnár Edit műve legalább olyan közel állhat bármely ifjúsági regény kedvelőhöz, mint J. D. Salinger kisregénye, a Zabhegyező, A sárga kanapé-t mégis inkább a lányok figyelmébe ajánlja elsősorban.

"Kisó egy kamasz kiscsaj, aki szeret iskolába járni, imád olvasni, gondjai elől a könyvek közé menekül, viszonylag magányos lány, aki erősen igényli barátnői közelségét. Családja, szülei már-már túlidealizáltak, tökéletes családban nevelkedik, ahonnan maximális támogatásra számíthat, s az überjófej nagymamája adja a legjobb tanácsokat minden esetben.... Hogy mindezek után, mi a problémája? A szomszédba költöző fiútestvér páros, akikbe szinte egyszerre lesz szerelmes...."

A könyvkritika szerint ugyan nem fogalmaz meg világmegváltó gondolatokat a mű, mégis segít megismerkedni egy átlagos tizenéves mindennapi gondjaival, naplószerű megfogalmazásban.

Véleményem szerint a könyv lapjait forgatva, sokan magukra, saját problémáikra ismerhettek.

Ha cikinek érzed, ilyesmit a kezedbe venni egy Alkonyat-regény után, egyszerűen nem kell, hogy bárkinek mesélj róla! De ettől még lapozgatni, olvasni szabad, és akár még több is leszel általa, ha csak egy jó gondolatot is találsz benne, amit saját magadra nézve hasznosítani tudsz!

Tihanyi-Konda Szilvia

 

 

Címkék: olvasás könyv olvasmány probléma szerelmes kamasz

A bejegyzés trackback címe:

https://kamaszgondok.blog.hu/api/trackback/id/tr316865463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása