Sajnos egyre több gyermekzaklatási ügy kerül elő napjainkban. Ezekre az esetekre gyakran jellemző, hogy a gyermek korú elszenvedő eleinte fel sem ismeri, hogy kényes helyzetbe került, később pedig a szégyenérzet akadályozza meg abban, hogy beszéljen az őt ért bántalmazásról. 

Ez a téma olyannyira napirenden van szerte a világban, hogy külön mobiltelefonos applikációt fejlesztettek ki a fiatalok védelmében.

Danks Emese, az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány ügyvezető igazgatója szerint: " A gyerekeknek joguk van a biztonsághoz, és nekünk, felnőtteknek mindent meg kell tennünk azért, hogy ebben segítséget adjunk nekik. Hisszük, hogy az okostelefonok, az internet és az információs technológia egy korábban sosem látott lehetőséget jelentenek ebben."

Létezik tehát már a HelpApp, amely az erőszakos helyzetek felismerésében, elkerülésében és kezelésében segíthet. Ráadásul, az UNICEF és a Telenor együttműködésének köszönhetően Firefox operációs rendszerű, egyszerűbb, olcsóbb - a fiatalok számára megfizethetőbb - okostelefonokon is elérhető.

"Az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány innovatív okostelefon alkalmazása, a HelpAPP azokban a helyzetekben segít, amelyekben bántalmazás, zaklatás érheti a gyermekeket - történjen az online vagy offline életben. Az applikáció segíti a gyerekeket a bántó helyzetek felismerésében, kezelésben és elkerülésében, válaszokat, megoldási javaslatokat találnak a nem kívánt helyzetekre. Ezen kívül a gyors- és segélyhívó számokkal segítséget hívhatnak, az előre beállított telefonszámokra pedig a pillanatnyi helyzetüket meghatározó GPS-koordinátáikat is el tudják küldeni sms-ben vagy email-ben" - olvasható a Telenor nyilatkozatában.

Tihanyi-Konda Szilvia

Kapcsolódó cikk: Még több gyerek mobiljára juthat el az UNICEF applikációja segítségével

Címkék: okostelefon zaklatás mobilozás szexuális bántalmazás applikáció abúzus HelpApp

A bejegyzés trackback címe:

https://kamaszgondok.blog.hu/api/trackback/id/tr966865489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása