Nyári drogveszély!

 2012.07.13. 22:32

A szünidő napjaiban sokan jobban "eleresztik magunkat", ami a bulizásra, szórakozásra is értendő. Sok fiatal ilyenkor szerzi az első "lerészegedéses" tapasztalatait vagy éppen próbálja ki életében először a cigarettát, füvet vagy éppen valamelyik keményebb drogot.

Ez nem csak nálunk van így. Egy egyesült államokbeli felmérés szerint ilyenkor naponta több mint 11 ezer serdülő próbálja ki a drogot, ötezer a cigarettát és 4500 a marihuánát!

"Ezek a hónapok rengeteg szabadidővel kecsegtetnek: szigorú órarend és az iskola falai helyett semmittevés és a felügyelet hiánya várja a kamaszokat" - mondta dr. H. Westley Clark, az említett függőségek kezelésével foglalkozó központ vezetője. 

Éppen ezért "amerikai szakértők azt javasolják, hogy a szülők megelőzés gyanánt segítsenek gyermekeiknek hasznos időtöltést találni". - írja a házipatika.com.

"Szép dolog az elmélet, de egy kamasz többnyire megy a feje után!" - mondta erre egy ismerősöm. Tulajdonképpen igaza is van, de azért mindenképpen érdemes leülni és megbeszélni, mihez lenne kedve a fiatalnak, hátha ezzel valóban megelőzhetünk egy komoly problémát!

Tihanyi-Konda Szilvia

 

Címkék: drog cigaretta fiatal probléma szünidő kamasz

A bejegyzés trackback címe:

https://kamaszgondok.blog.hu/api/trackback/id/tr84655828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása